torstaina, lokakuuta 26, 2006

"Talvitakkia metsästän, tahdon saada..."

Jos jotain on nyt ostoslistani ykkösenä, niin se on talvitakki. Ilma on viilennyt nopeasti, eikä ulkona pian enää pärjääkään ilman paksua ja lämmittävää takkia. Edellisinä talvina olen ottanut takin liian aikaisin käyttöön ja siten värissyt kylmissäni koko talven. Mutta tänä talvena teen poikkeuksen ja pidän kiinni "säännöstäni" : ei liian aikaisin.

Joka tapauksessa, tänään menen kaupungille takkia katselemaan. Urheilukauppaan on suunnattava ainakin, koska tarvitsen lasketteluun sopivan takin. Olisi myös mukavaa hankkia takki, jota käyttäisin koulussa ja vaikka mennessäni kaupungille. Mutta tuo taitaa
jäädä haaveeksi, ehkä sitten ensi talvena.

Tänä talvena nähdään paljon erilaisia takkeja, joten valinnanvaraa löytyy. Tyylit vaihtelevat paljon, joten löydät varmasti mieleisesi. Tämän talven ehdoton ykköstakki on klassinen villakangastakki. Takkia löytyy eri pituisina, pidempänä ja lyhyempänä. Muita takkimalleja vielä tässä:

- Military-takki, nämä Miu Miun takit ovat aika hauskan näköisiä. :D
- Duffeli
- Laskettelutakki
- Karvahupputakki
- Toppatakki, en itse pidä, näytän lumiukolta toppatakissa... :D

Asusteet, jotka sopivat takkiin ovat tärkeitä. Mutta joskus näyttää hauskalta, kun valitsee asusteet fiiliksen mukaan ja asukokonaisuus muuttuukin kertaheitolla. :D Täksi talveksi neuloin itselleni ihanan pehmeät tumput, kaulahuivin ja pipon. Niistä tuli ihan kivat omiin
taitoihini nähden ja toivon, että löytäisin pian takin, jotta pääsisin niitä käyttämään.

maanantaina, lokakuuta 23, 2006

Maanantai-illan blondiviihdettä :D

Jo otsikossa sanottua maanantai-illan viihdettä tänään MTV3-kanavalta klo 21.15 alkaen. Tällöin televisioon iskee neiti Elle Woods (Reese Witherspoon) elokuvassa Blondin kosto. Jo pelkästään vaatteiden takia suosittelen katsomaan, vaikka ovatkin aivan "menneen kauden muotia". Eikä vedä vertoja Sinkkuelämän Carrie Bradshaw'n vaatekaapille, mutta lähelle kuitenkin, vaikka pinkkiä kyllä taitaa löytyä enemmän kuin vähän. ;D Tässä kuvaus leffasta (Videofirma Makuunin sivuilta otettu) :

"Elle on blondien kuningatar, joka tekee mitä vain pitääkseen miehensä. Vaikka se merkitsisi... oikeustieteiden opintoja! Reese Witherspoon (Julmia aikeita), Luke Wilson (Charlien enkelit), Selma Blair (Julmia aikeita), Matthew Davis (Pearl Harbor) sekä Victor Garber (Titanic) tähdittävät komediaa, jolla on kultainen sydän - ja kutrit sävy sävyyn! Elle Woods (Witherspoon) on Californialaisblondi jolla on kaikkea: merkkivaatteet, cooleimmat ystävät ja koulun komein kundi. Mutta kun Warner Huntington III (Davis) päättää yllättäen jättää Ellen ja suunnata Harvardiin lukemaan lakia, joutuu Elle ottamaan ohjat täydellisesti manikyroituihin käsiinsä, ja päättää pyrkiä samaan opinahjoon! Warnerin luulisi palaavan suhteeseen mukisematta - mutta toisin käy. Niinpä Ellellä on edessään elämänsä taistelu - rakkauden, kunnian, oikeuden ja kaikkien blondien puolesta!"

Muista katsoa, jos haluat nauraa sekä vaatteille että itse elokuvalle!
Neloselta samaan aikaan laatuviihdettä Täydellisten
naisten, Weedsin ja Fat Actressin muodossa. (Onneksi nauhoittaminen on keksitty... :D)


Kuva: Altavistan kuvahaku

lauantaina, lokakuuta 21, 2006

Hellittele huuliasi

Ensimmäinen kommentti, jonka upouudesta blogistani sain, oli hyvin myönteinen ja kannustava. Kiitos sinulle, joka sen kirjoitit. Piristit päivääni ja sait hymyn huulilleni. (Vaikka minulla on kyllä ainainen kestohymy, nukkuessanikin... :D) Yritän nyt siis kehitellä blogistani enemmän omannäköiseni ja kommentit tottakai ovat edelleen enemmän kuin tervetulleita.

Ja kun huulista mainitsin, tekee mieleni kirjoittaa muutamia todella toimivia ja auttavia vinkkejä. Huulet ovat herkät ja altistuvat helpostiympäristön haittavaikutuksille, etenkin syksyn edetessä ja pian talven saapuvan talven myötä huulet tuppaavat helposti kuivumaan sekä rohtumaan ja ne kaipaavat entistä enemmän hoitoa. Tässäpä siis näitä muutamia käytännön vinkkejä:

- Kuori huulet kevyesti hammasharjalla tai käyttämällä oliiviöljy-sokeriseosta. Näin saat veren kiertämään ja kuolleen ihosolukon pois. Muista kuitenkin olla hellävarainen, jottet aiheuttaisi (lisää) vahinkoa huulillesi.

- Kuorinnan jälkeen voit laittaa yöksi tipan oliiviöljyä huulillesi, mutta laita se kuitenkin hieman ennen nukkumaanmenoa, jotta se ehtii vähän imeytyä, eikä valu yön aikana suuhun.

- Mallien ykköstuote huulille on vaseliini ja se todella toimii. Vaseliinissa on kuitenkin se (huono) puoli, että se saa huulet punoittamaan... Myös Nivea Creme kannattaa muistaa, klassikkotuote ja toimii takuuvarmasti. Kummatkaan näistä tuotteista eivät ole erityisen hintavia.

- Suojaa huulet aina kylmällä ilmalla etenkin pakkasella. Huulten kuntoa kannattaa vaalia. Ja muista rasvata myös muulloinkin, varsinkin huulien tuntuessa kuivilta. Myös vesi kuivattaa huulia, joten rasvaus on paikallaan juomisen jälkeen.

Tämän kummempia vinkkejä huulten hoitoon ei siis tarvita, vaan perusjutuilla pärjää pitkälle. Se on todettu jo moneen kertaan. :)

Muutamia käytössä hyviksi todettuja huulirasvoja:

- Lumene Dream Lips (kuvassa), hoitaa ja suojaa. UVA / UVB-suoja. (SPF 4)
- Labello Classic, estää huulia kuivumasta.
- Labello Hydro Care, kosteuttaa.
- Labello Sos Lip Balm, nopea apu kipeisiin ja rohtuneisiin huuliin.
- Mirame Vaseline, suojaa ja hoitaa. (SPF 6)
- Blistex Kosteuttava huulivoide, pitää huulet pehmeinä ja terveinä.
- Bevita huulivoide, edistää ihon uusiutumista ja nopeuttaa ihon tervehtymistä. Apteekeista. (Rohtuneille huulille, miksei myös muillekin)

Joustavat, pehmeät huulet ovat kauniit ulkoapäin ja tuntuvat tietysti hyviltä. Blistexin mainoslause on hyvä näin tähän loppuun: "Discover what your lips are missing". ...Ja hanki niille kunnon suoja kylmää vastaan. :)

Vinkkejä on keräilty netistä, lehdistä jne...Kiitokset myös sinulle, joka vinkkasit vaseliinin "pimeästä puolesta" ja tuosta Bevitasta.

...Ja vielä haaveellinen asukokonaisuus

Innostuin kirjoittelemaan nyt oikein kunnolla. Joten vielä on pakko laittaa jonkun ihmisen loistava keksintö piristämään muiden päivää, (näinhän? ;D) haaveellinen asukokonaisuus. Jos rahaa löytyisi enemmänkin kuin roskaa (paitsi ettei saa ruveta ahneeksi...), olisin tyhjentänyt kaikki kaupat ja pukeutunut tänään silti tällaisiin vaatteisiin. Ei nämä kyllä varmastikaan ole kalleimmasta päästä, mutta inhimillisyyden rajamailla kuitenkin. Raikkaan syyspäivän kunniaksi kuitenkin:

Farkut, heti näin aluksi mainittuina. Ne ovat osa lähes jokaista asukokonaisuutta. Mutta tottahan se on, farkut ovat varmastikin joka kaapin must have. Loistava perusvaate ja sopii (melkein) minkä tahansa kanssa. Tänään kuitenkin laittaisin jalkaani aivan tavalliset, suorat ja hyvinistuvat, siniset farkut. Kuvailua kerrakseen.
Mustan, lämpimän, "50-lukua"-tyylisen neuletakin, esimerkisi oman mummini neuloman, sen niin ihanan, ah! Villatakin alle piristykseksi 81 Hoursin Days of the week-T-paidan, josta tulee mieleen ihanat lapsuuden vaatteet. :D Jalkaan voisin laittaa kevyet ja sirot, vaikkapa sitten Lacosten kengät ja asusteiksi, jonkun kivan ja asuani raikastavan laukun, hiuksiin ehkäpä siro silkkinauha, ikäänkuin pannaksi. Takiksi laittaisin varmaankin mustan trenssin. Eiköhän se siinä olisi, vaikkei se nyt välttämättä ihan trendien mukaan menekään. :D

En linkittänyt, anteeksi.

perjantaina, lokakuuta 20, 2006

Syysmuodin tuulet puhaltaa

Jos jostain puhutaan vieläkin, niin se on syysmuoti. Vaikka syksy on vasta puolivälissä, hiiskutaan talvimuodin saloista jo nyt. Päätin, etten vielä kirjottaisi talvesta, joten kertailen jo varmasti moneen kertaan kuulut syysmuodin ykköset. Ehkä jo parin viikon päästä, kun marraskuu on aluillaan, voin aloittaa hyvillä mielin talven ilosanoman tuomisen. :D Siihen asti kuitenkin vielä...

Värit:
- Harmaa, syksyn viilein väri.
- Punainen, hittiväri harmaan ohella. Punaiset asusteet, ah!

Ja muut syysvärit:
- Musta
- Ruskea
- Valkoinen
- Tummansininen
- Pullonvihreä
- Metallivärit
- Violetti

Materiaalit:
- Villa, ihan ehdoton!
- Kiiltonahka
- Trikoo
- Sametti
- Puuvilla

Kuosit:
- Eläinkuosit, hanki vaikka leopardikuosinen sateenvarjo tai laukku
- Raidat
- Ruudut

---

Asusteet:
- Suuret korut
- Hiuspannat
- Vyöt
- Huivit
- Laukut
- Päähineet ja kaulahuivit

Must have-vaatekappaleet:
- Kauniit villaliivit, -paidat ja -takit (mm. 50-luvun tyyliin)
- Trenssit
- Suorat, löysät farkut (myös pillifarkkuja näkyy)
- Tunikat
- Poolopaidat ja -neuleet
- Toppaliivi (Kuinka monella on?)

Eiköhän tästä löydy ne tärkeimmät?
Ja siis muutaman viikon kuluttua jo talvimuodista. :D

Huippumallin jalanjäljissä

Eipä hirveästi huvittaisi olla kenenkään Mallikoulun kilpailijan paikalla juuri nyt. Tänään kisasta tippui pois Anette, eikä lähtö talolta sujunut arvatustikaan iloisissa merkeissä. Jäljelle jäi enää 4 hengen porukka (Hanna, Essi, Sanni & Liisa) ja kilpailu kiristyy. Jokaisella kilpailijalla kuitenkin on omat hyvät puolensa, joten voittaja voi olla kuka tahansa heistä. Ensi perjantaina Mallikoulussa saamme tietää ketkä kolme jatkavat ja kuka joutuu palaamaan kotiin.

Mallikoulu ei mielestäni kuitenkaan vedä vertoja amerikkalaiselle (yllätys yllätys :D) kaiken juurelle, Huippumalli haussa-sarjalle.
Kyseistä sarjaa saadaan taas seurata keväällä 2007, viidennen tuotantokauden alkaessa Neloselta. Sitä odotellessa voit seurata Mallikoulun jaksoja, ohjelman vallatessa Maikkarin (MTV3) perjantai-iltana klo 20 alkaen.


Kuva: MTV3, Mallikoulu

Everything has a beginning

Raikastavan ja aina yhtä odotetun syksyn saavuttua :D, olen päättänyt aloittaa bloggausharrastuksen. Tykkään kirjoitella muodista, kauneudesta, julkkiksista ja sen sellaisesta, joten niistä ainakin merkintöjä tulossa tänne. En ole mikään "ammattilainen" tässä, joten kärsivällisyyttä. :D Ajan kanssa sitä oppii. Mielipiteitä olis kiva kuulla ja kysymyksiin yritän vastailla. Nauttikaa syksystä. :)