tiistaina, tammikuuta 16, 2007

Do it like... Jessica Alba

Viime aikoina monissa blogeissa on ollut juttua, kuinka kopioida jonkun julkkiksen tyyli. Tässä kokeilumielisessä jutussa kopioidaan jonkun julkkiksen kampausta ja/tai meikkityyliä. Haluan myös huomioida sellaisia tähtiä, jotka eivät jatkuvasti ole huomion keskipisteenä. Kerro oma mielipiteesi jutusta, jotta tiedän kannattaako näiden tekeminen. :)

Ensimmäisessä jutussa "kopioidaan" Hollywood-kaunotar Jessica Alban look.

Jessica Alba on mielestäni yksi kauneimmista julkkiksista. Hän esiintyy julkisuudessa usein hymyilevänä ja pirteänä persoonana ja arvostan sitä, sillä jotkut julkkikset vetävät mielestäni ns. "olen-viileä"-roolia. (Tiedän tottakai, ettei muutama valokuva kerro heidän todellista luonnettaan ja tiedän myös etten tunne heitä...) Siitä huolimatta, "let's get it started"!



Pohjustus

Jokaisen meikin perustana on hyvä pohjustus. Jessican tyyliin meikkivoide on lähes läpikuultava, mutta sen sijasta voit myös halutessasi käyttää sävyttävää päivävoidetta. Epäpuhtaudet voi tottakai peittää peitepuikolla tai -voiteella. Kiinnitä meikkivoide kivipuuterilla, joka myös hillitsee kiiltoa. (Vaikkakin tässä meikissä se ei ole niin tärkeää...) Valitse tyyliin sopivan poskipunan sävyksi persikkainen puna tai vaalea pinkin sävy. Häivytä poskipuna huolellisesti. Tärkeintä on, että kasvosi hehkuvat.


Silmämeikki

Klassisen kahden sävyn silmämeikin saat aikaan tottakai silmiesi väriin sopivilla luomivärisävyillä, joiden valintaan saat apua mm. Lumenen sivuilta. Ruskeasilmäiselle Jessicalle sopivat luumuiset violetinsävyt, mutta myös ruskeansävyt. Jos haluat rajata silmäsi kokeile mustan sijaan vaaleinta ruskean sävyä. Myös alaripsien sisäreunaan tehty valkoinen rajaus on kiva, vaikkei se "kunnolla" näykään. Musta ripsiväri on tässäkin meikissä takuuvarma valinta. Yläripsien taivuttaminen ennen mascaran laittoa on järkevää, jos haluat "avata" katseesi kunnolla. Ripsiväriä sekä ala- että yläripsiin kannattaa levittää 2-3 kerrosta. Kulmakarvojen korostus tapahtuu kulmakynällä, joka on vain hieman tummempi kuin hiustesi väri. Käytä kulmakynää kuitenkin hallitusti.


Huulimeikki

Kevyt persikanvärinen huulikiilto riittää hyvin tähän melko rentoon meikkiin. Huulikiiltoa ei siis tarvita paljoa, joten levitä vain ohuelti. Jos persikkaiset sävyt eivät sykähdytä, etsi sellainen, josta pidät. Vaikka juttu onkin "kopioi"-tyyppinen, ei kaiken tarvitse mennä tismalleen samoin.

Aina ei Jessicakaan onnistu meikissään... Mielestäni silmämeikki loi jollain lailla suttuisen vaikutelman.


Hiukset

Jos pitäisi antaa parhaimmat kampaukset-palkinto, ojentaisin sen ilomielin neiti Alballe ja hänen hiusstylistilleen. Mielestäni Jessican kampaukset vain iskevät, ne ovat usein melko yksinkertaisia, mutta jokin niissä kolahtaa, ainakin minun päässäni. Toki monet varmasti ovat eri mieltä, mutta niin, sehän onkin mielipidekysymys. No, takaisin aiheeseen: "Kuinka kopioida Jessica Alban hiustyyli".

Jo nähtävillä olleessa kuvassa varmasti huomasitte, että kampaus oli yksinkertainen (kuten mainitsinkin). Rennot ja "löysät" laineet / kiharat täydentävät tyylin, omalla tavallaan.
Vain kokeilemalla oppii tekemään mieleisensä ns. Jessica-hiukset, joten en halua laittaa yksityiskohtaisia ohjeita. (Anteeksi.)


Lähteet: Lumene & Beauty Riot

15 kommenttia:

Bergdorf-blondi kirjoitti...

Ihan kiva juttu, mutta kampausohjeet ovat ehkä tarpeellisempia, koska jokaisen ihonväriin sopivat eri luomiväri jne. sävyt joten lopputulos saattaa olla aika erilainen kuin alkuperäisessä kuvassa (siis julkkiksella) mutta erilaisia kampauksia on aina kiva kokeilla ja oppia :) Mutta joo, näissä jutuissa on aina hyvät ja huonot puolensa.. Kokeilitko muuten itsellesi kampausta ja meikkiä, miten onnistui? :)

Blip kirjoitti...

Minusta tämä oli oikein hyvä ja kiva juttu :D En ehkä tule kopioimaan meikkiä, mutta otan jotakin vinkkejä.

Devil wears Prada kirjoitti...

Bergdorf-blondi: Niinhän se aina on ettei ihan tarkkaan voi kopioida julkkiksen esim. juuri meikkityyliä, sillä eri värisille silmille (kuin Jessica Alballa siis :D) ei välttämättä samat sävyt sovi... Juu, ehkä sitten ensi kerralla kampausohjeetkin, JOS tulee positiivista palautetta ja päätän jatkaa näitä. :)Kokeilin itselleni ja hyvin onnistui, vaikken mikään meikki- / hiustaituri olekaan. :D

Blip: Kiitoksia. :D Niin, tuskinpa meikkiä kopioi kukaan ihan tarkalleen, mutta vinkit ovat tietysti aina hyviä. :) :D

Anonyymi kirjoitti...

ihan kiva juttu.silti näitä on vähän liikaa,kun joka nuorten lehdessä ja netti sivulla:s

Devil wears Prada kirjoitti...

Anonymous: Kiva, että tykkäsit, edes hiukan. :) Tiedän, että muutamissa lehdissä näitä on ollut, mutten kuitenkaan ole niin usein niihin törmännyt.

... kirjoitti...

lhan mukava juttu ainaisten 'kopioi tyyli'-juttujen rinnalle. Jatka vain näitä, äläkä ihmettele, jos blogistanikin löytyy samanlainen juttu:D

Anonyymi kirjoitti...

typerää kopioida powderpuff...

Anonyymi kirjoitti...

päivitä useammin, ei jaksa aina katsoa nää samat jutut... taidan kohta lopettaa lukemisen. :/

Devil wears Prada kirjoitti...

Anonymous: Tiedän itsekin, että päivitys useammin olisi tarpeellista, mutta kaikkien muiden kiireideni keskellä en halua vain hutaista juttujani. Jatkan blogiani ja tarkoitus olisi päivittää vähintään 2 kertaa viikossa. Se on sinun päätöksesi, jatkatko lukemista vai et, mutta tässä oli hieman selontekoa. :)

Anonyymi kirjoitti...

Ei enää mitään romaaneja julkkisten meikeistä! Milloin kirjoitat lisää?

Anonyymi kirjoitti...

Yhdyn edelliseen... Ellet tiedä ihan tarkalleen, mitä meikkejä julkkikset käyttävät, älä tee tällaisia juttuja! Kenestä tahansa julkkiksesta voisi sanoa samaa. Sitä paitsi, meikkitaiteilijat yleensä päättävät, missä naamassa Jessica Alba ja muut julkimot yleensä esiintyvät julkisuudessa, joten meikki voi olla erilainen joka kerralla. Tylsä.

Anonyymi kirjoitti...

layotti alkaa jo hieman pänniä...

Anonyymi kirjoitti...

milloin päivittelet ?

Devil wears Prada kirjoitti...

Päivitin juuri äsken, anteeksi että hieman viivästyi. Päivitän huomenna paremmin. :)

Anonymous 1: Tiedän, olen huono kirjoittamaan lyhyitä tekstejä, mutta yritän kehittää tätä. :)

Anonymous 2: Jutun tarkoituksena ei ollut kertoa mitä meikkejä he käyttävät, vaan miten voit tehdä samantyyppisen meikin yms. Jos olen laittanut juttuun tuote-ehdotuksia, niin ne pysyvät vain ehdotuksina. Kaikki eivät voi miellyttää.

Anonymous 3: SAATAN tehdä muutoksia, mutta en kovin suurehkoja. Itse pidän taustasta, mutta kaikki rupeaa varmasti aikanaan kyllästyttämään.

Anonymous 4: Päivitin äsken, mutta luultavasti huomenissa paremmin. :)

kerstin kirjoitti...

kiva juttu!!