lauantaina, lokakuuta 21, 2006

Hellittele huuliasi

Ensimmäinen kommentti, jonka upouudesta blogistani sain, oli hyvin myönteinen ja kannustava. Kiitos sinulle, joka sen kirjoitit. Piristit päivääni ja sait hymyn huulilleni. (Vaikka minulla on kyllä ainainen kestohymy, nukkuessanikin... :D) Yritän nyt siis kehitellä blogistani enemmän omannäköiseni ja kommentit tottakai ovat edelleen enemmän kuin tervetulleita.

Ja kun huulista mainitsin, tekee mieleni kirjoittaa muutamia todella toimivia ja auttavia vinkkejä. Huulet ovat herkät ja altistuvat helpostiympäristön haittavaikutuksille, etenkin syksyn edetessä ja pian talven saapuvan talven myötä huulet tuppaavat helposti kuivumaan sekä rohtumaan ja ne kaipaavat entistä enemmän hoitoa. Tässäpä siis näitä muutamia käytännön vinkkejä:

- Kuori huulet kevyesti hammasharjalla tai käyttämällä oliiviöljy-sokeriseosta. Näin saat veren kiertämään ja kuolleen ihosolukon pois. Muista kuitenkin olla hellävarainen, jottet aiheuttaisi (lisää) vahinkoa huulillesi.

- Kuorinnan jälkeen voit laittaa yöksi tipan oliiviöljyä huulillesi, mutta laita se kuitenkin hieman ennen nukkumaanmenoa, jotta se ehtii vähän imeytyä, eikä valu yön aikana suuhun.

- Mallien ykköstuote huulille on vaseliini ja se todella toimii. Vaseliinissa on kuitenkin se (huono) puoli, että se saa huulet punoittamaan... Myös Nivea Creme kannattaa muistaa, klassikkotuote ja toimii takuuvarmasti. Kummatkaan näistä tuotteista eivät ole erityisen hintavia.

- Suojaa huulet aina kylmällä ilmalla etenkin pakkasella. Huulten kuntoa kannattaa vaalia. Ja muista rasvata myös muulloinkin, varsinkin huulien tuntuessa kuivilta. Myös vesi kuivattaa huulia, joten rasvaus on paikallaan juomisen jälkeen.

Tämän kummempia vinkkejä huulten hoitoon ei siis tarvita, vaan perusjutuilla pärjää pitkälle. Se on todettu jo moneen kertaan. :)

Muutamia käytössä hyviksi todettuja huulirasvoja:

- Lumene Dream Lips (kuvassa), hoitaa ja suojaa. UVA / UVB-suoja. (SPF 4)
- Labello Classic, estää huulia kuivumasta.
- Labello Hydro Care, kosteuttaa.
- Labello Sos Lip Balm, nopea apu kipeisiin ja rohtuneisiin huuliin.
- Mirame Vaseline, suojaa ja hoitaa. (SPF 6)
- Blistex Kosteuttava huulivoide, pitää huulet pehmeinä ja terveinä.
- Bevita huulivoide, edistää ihon uusiutumista ja nopeuttaa ihon tervehtymistä. Apteekeista. (Rohtuneille huulille, miksei myös muillekin)

Joustavat, pehmeät huulet ovat kauniit ulkoapäin ja tuntuvat tietysti hyviltä. Blistexin mainoslause on hyvä näin tähän loppuun: "Discover what your lips are missing". ...Ja hanki niille kunnon suoja kylmää vastaan. :)

Vinkkejä on keräilty netistä, lehdistä jne...Kiitokset myös sinulle, joka vinkkasit vaseliinin "pimeästä puolesta" ja tuosta Bevitasta.

6 kommenttia:

*Itkupilli* kirjoitti...

Voi kiitos vinkeistä, olet ihanan huolellisesti perehtynyt asiaan. Lisää tälläisiä tietoiskuja!

Devil wears Prada kirjoitti...

Kiitos. :)
Vaikkei vinkkejä ollutkaan paljon. :D

Anonyymi kirjoitti...

Vaseliinissa on huonoa se että se saa huulet punoittamaan. Bevitan huulivoide on ehdottomasti paras, käyttö aamulla ja illalla.

Devil wears Prada kirjoitti...

Lisäilen tuon joskus. :) Kiitos vinkistä. :D

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vinkeistä :)
Tekstejäsi on mukava lueskella, kirjoittele ihmeessä lisää.

Devil wears Prada kirjoitti...

Kiitos kommentista. :)
Yritän päivittää usein. :D